Kaupunkiloma Liettuan Vilnassa keskellä elämää

Vilna on kuuluisa suuresta vanhasta kaupungista ja kymmenistä kirkoistaan, vaikka jää sisartensa Riian ja Tallinnan varjoon suosiossa.

Näin keski-ikäisenä sitä ei enää kaipaile bilemestoja tai suurkaupungin sykettä samalla tavalla kuin nuorempana. Niinpä matkakohteeksi valikoituu useimmiten pienemmät kaupungit, joissa katsottavaa riittää. Hyvä ruoka on iso plussa ja Baltian maissa siitä ei ainakaan ole pulaa.

Ystävän kanssa pohdittiin koronarajoitusten kevennyksen jälkeen, että voisi lähteä käymään inspiraatioreissulla ulkomailla. Ensin mietittiin kovasti lämpimään suuntaamista ja keskustelussa pyörähti Madeiran ja Portugalin lisäksi myös muut välimeren maat.

Vilnan edullinen hintataso ja valtava vanhakaupunki houkutteli reissuun

Historiaa ja kauniita rakennuksia rakastavina alettiin katselemaan myös kylmempiä sijainteja. Budjettia ei ollut paljon extempore -reissuun, joten järjestäen Saksa, Ranska, Hollanti jne alkoivat rankkautua pois ja esiin nousivat Baltian helmet.

Koska Viro on meille suomalaisille ehkä liiankin tuttu ja minä olen Latviassa vieraillut monen monta kertaa, ehdotin ystävälleni Liettuaa ja sen pääkaupunkia Vilnaa, jossa vierailin lyhyesti kolme vuotta sitten.

Lentoliput+hotelli (Grata Hotel) vanhan kaupungin ulkopuolelta maksoivat yhteensä 750 euroa neljältä päivältä. Minusta oikein sopiva hinta kahden aikuisen reissulle ja vaikka hotelli oli kaukana, pääsi bussilla siitä vierestä ihan kaikkialle. Tunnin bussimatka muuten maksaa 0,90€ ja Trafi-sovelluksen lataaminen on järjettömän helppoa: https://judu.lt/en/for-public-transport-passengers/ticket-types-and-prices/

Kauniita rakennuksia ja rutkasti kävelyä, niistä on kaupunkilomat tehty

Koska keskinkertainen elämäni ei anna myöden rahalla rehvastelua, on järkevintä liikuttaa itseään kaupungin kujilla kävelemällä. Samalla saa raitista ilmaa ja voi ihastella upeaa arkkitehtuuria ihan lähietäisyydeltä.

Vilnassa (kuten myös Prahassa) parasta on vanhankaupungin sekoittuminen uuteen (yhtä lailla vanhaan) kaupunkiin. Se saa koko alueen tuntumaan loputtomalta ja joka nurkan takaa löytyy toinen toistaan kauniimpia rakennuksia.

Huomaamatta tulee käveltyä useita kilometrejä ja kun lopulta istuu kahvikupposelle johonkin niistä ihanista kahviloista kujien varrella, tajuaa miten kovilla jalat tosiaan ovat olleet. Toki jos on samanlainen herkuttelija ja ruokaintoilija kuin minä, ei tee yhtään huonoa kuluttaa kaloreita ravaamalla katuja edestakaisin.

Tässä muutamia kuvia Vilnasta, lisää löytyy mun Instagramin puolelta ja koko matkan sisältöön voi kurkistaa kohokohdista ☺️

Reissu Vilnaan toisen aikuisen kanssa on oikein sopiva tapa karata arkea hetkellisesti. Neljä päivää riittää hyvin yleisimpien nähtävyyksien katseluun, jos tykkää kulkea kirkosta kirkkoon ja ihastella rakennuksia ja puistoja. Aika olisi ollut ehkä liian lyhyt jos jollekin illalle olisi ollut varattuna teatteria tai muuta ohjelmaa. Näin vapaasti vietettynä ilman sen suurempia suunnitelmia, aikaa oli juuri sopivasti 🤎

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s