Järvenpään Kotimusiikkiviikko keskellä elämää

Kotimusiikkiviikosta tulee ensimmäisenä mieleen jonkinlainen iskelmä. Nimi kuitenkin johtaa harhaan, kuten arvata saattaa.

Vielä muutama vuosi sitten en olisi pystynyt kuvittelemaankaan, että viettäisin viikon soittaen selloa tuntemattomien ja puolituntemattomien ihmisten kanssa. Täällä sitä silti ollaan, Järvenpään kotimusiikkiviikkoleirillä.

Päivät ovat täynnä harjoittelua, uuden opettelua ja orkesteritreenejä. Olisi helpottanut paljon, jos edes osan soitettavista kokonaisuuksista olisi tiennyt ennakkoon. Nyt on pakko priorisoida ja soittaa vain ne kohdat, mitkä oikeasti ehtii oppia.

En silti valita. Olen edistynyt huimasti ensimmäisen päivän shokista. Ennen maanantaita en ollut soittanut orkesterissa. Siksi koko viikko on ollut enemmän tai vähemmän sopeutumista ja uusien asioiden oppimista.

Viikossa voi tulla paremmaksi, ei vielä mestariksi

Kovasta harjoittelusta huolimatta mestariksi ei tulla viikossa. Armollisuutta ja priorisointikykyä tosiaan vaaditaan, kun soitettavaa on paljon. Olen saanut about yhdentoista eri biisin nuotit ja omien harjoitusten lisäksi soitan kahdessa orkesterissa. Huom! Ensimmäist kertaa ikinä.

Suurin osa soitettavista on mun taitotasolle vielä liian haastavia, mutta onneksi meitä sellistejä on useita. Voin aivan hyvin joissakin kohdissa vain hengailla mukana. Kaikkea ei tarvitset, eikä voikaan osata.

Lisäksi soittamisessa edistymistä haittaa nivelpsori, joka kankeuttaa ikävästi pienniveliä ja aiheuttaa niissä kipua. Panadolia on mennyt vähän liikaa, mut onneksi hyvän asian puolesta. Sääli etten ollut pakannut mukaan Voltarenia, mun luottokaveria.

Mukaan mahtuu aloittelijoita, askartelijoita ja ammattilaisia

Parasta viikossa on ollut lämmin vastaanotto niin opettajien kuin muiden soittajien toimesta. Ehkä eniten pelkäsin etten oikein kuulu joukkoon. Lisäksi kykyni tutustua ihmisiin ei aina ole paras mahdollinen.

Introverttikin sai juttuseuraa, jopa ihan spontaanisti. Ja parasta on ettei tarvitse säätää mitään small talk -höpöä vaan voidaan puhua heti asiasta itsestään, eli musiikista.

Jos yhtään tämän kirjoituksen jälkeen kiinnostaa musisointi, niin kannattaa kurkistaa tänne: https://step.fi/course/kotimusiikkiviikko/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s